zondag 28 mei 2023

'Rusland zet steeds meer in op dwangarbeid'

Rusland neemt steeds meer z'n toevlucht tot dwangarbeid, wat sterk doet denken aan de praktijk uit de Sovjettijd. 'In de afgelopen weken wordt steeds meer druk op de bevolking uitgeoefend om zich in te zetten voor de oorlogsindustrie', zien de Britse militaire inlichtingendiensten. 

Zowel de door de staat aangestuurde nieuwsmedia als grote industriële bedrijven hebben volgens de Britten het ministerie van Economische Zaken verzocht om een zesdaagse werkweek in te voeren om de Russische economie aan de gang te houden. Let wel: zonder dat die zesde werkdag wordt uitbetaald.

Margarita Simonjan, een van de invloedrijkste mediapersonen in Rusland, zei op 21 mei dat burgers eigenlijk dagelijks buiten hun gewone werk om twee uur in een munitiefabriek zouden moeten werken. 'Dit zijn geluiden die doen denken aan de tijd van de Sovjet-Unie. De Russische regering legt zwaar de nadruk op het draaiend houden van de economie als de doorslaggevende factor om de oorlog in Oekraïne te winnen', aldus de inlichtingendiensten.

Bron: Ukrajinska Pravda, foto: The Times

Geen opmerkingen: