donderdag 25 mei 2023

Extreemrechtse RVK zegt weer in Rusland te zijn

Het Russische Vrijwilligers Korps (RVK) zegt opnieuw de grens overgestoken te zijn en zich op Russisch grondgebied te bevinden. Als bewijs is een video gepubliceerd op Telegram met strijders van deze extreemrechtse groep en op de achtergrond een Russisch postkantoor. Het is onduidelijk waar de videobeelden precies zijn opgenomen.

'Nou, vrienden! Het Russische Vrijwilligers Korps heeft weer iets gedaan dat onmogelijk leek. We zijn terug in het vaderland. Het bewijs is hierachter te zien. We zijn opnieuw op Russisch grondgebied. We zijn bereid om te vechten, het maakt ons niet uit.'

Volgens twee leden van het Russische Vrijwilligers Korps brandt in het hele land het vuur van verzet. 'Verwacht ons ook bij jullie in de stad', luidt de boodschap. De RVK en het Legioen voor de Vrijheid van Rusland (LVR) vielen afgelopen maandag vanuit Oekraïne de Russische provincie Belgorod binnen en wisten daar eerst een grenspost van de FSB te overrompelen en daarna enkele dorpen. In de loop van gisteren trokken ze zich terug.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: