dinsdag 23 mei 2023

Doden en gewonden in grensprovincie Belgorod

Gouverneur Vjacheslav Gladkov van de Russische provincie Belgorod zegt dat een 'antiterroristische operatie' in volle gang is. 'Over de situatie in het district Grajvoron het volgende: het ministerie van Defensie en de veiligheidsdiensten zijn bezig om het gebied te beveiligen. U kunt nog niet terugkeren naar uw woningen', waarschuwt Gladkov de inwoners die gistermiddag in allerijl werden geëvacueerd. 

Bij die evacuatie overleed een 82-jarige vrouw die onwel werd. Er zouden bij de schermutselingen twaalf burgers gewond zijn geraakt. Twee Russische soldaten werden gedood, vier soldaten raakten gewond. Afgelopen nacht waren er aanvallen met drones op gebouwen van de FSB en het ministerie van Binnenlandse Zaken in de provinciehoofdstad Belgorod.

Gladkov meldt dat de inwoners zijn geëvacueerd van Grajvoron, Novostroevka, Gorkovski, Bezimeno, Mokraja, Orlovka, Glotovo, Gora Podol, Zamostje, Spodaradjoesjeno. De meeste van deze dorpen kregen te maken met mortieraanvallen. Daarbij raakten 29 woningen en drie auto's beschadigd. Veertien dorpen kwamen zonder elektriciteit te zitten.

Bronnen: The Moscow Times, Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: