woensdag 31 mei 2023

'Poetin wilde kritiek ultra-nationalisten voor zijn'

De Russische president Vladimir Poetin probeerde gisteren om de aanval met drones op Moskou te bagatelliseren, volgens het Institute of the Study of War (ISW) om zo te verbergen dat hij maar beperkte vergeldingsmogelijkheden heeft tegen Oekraïne. 
Poetin zei dat Oekraïne een soortgelijke reactie van Rusland uitlokt door ook Kyiv met drones aan te vallen, iets wat al lang gebeurt. 

Ook zou het een vergelding zijn voor recente raketaanvallen van Rusland op 'de plekken waar de belangrijkste besluiten wordt genomen'.  Dat zou volgens het ISW dan het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendiensten van Oekraïne moeten zijn. 'Iets waar geen bewijs voor is.'

Poetin zegt weliswaar dat de luchtafweer in de Russische hoofdstad weliswaar 'gewoon zijn werk heeft gedaan', maar zei er meteen bij dat de luchtafweer wel verbetering behoeft. Het ISW ziet in de verklaring van de Russische president 'een duidelijke poging om de kritiek van ultra-nationalisten in eigen land voor te zijn. Die hebben namelijk al eerder gewaarschuwd dat de luchtafweer onvoldoende is in zowel Moskou als in de provincies die aan Oekraïne grenzen'.

Gisterochtend vroeg werd Moskou aangevallen met 25 tot 32 drones. Bij deze aanval werden in ieder geval twee hoge appartementengebouwen beschadigd. De meeste drones werden evenwel uit de lucht geschoten.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: