maandag 22 mei 2023

'Geef je over, het wordt alleen nog maar erger'

De Oekraïense generaal-majoor Kirilo Boedanov, die de leiding heeft over de militaire inlichtingendiensten, heeft de Russische soldaten opgeroepen om zich over te geven omdat 'het allemaal nog erger gaat worden'. Boedanov wijst daarbij op het Ik Wil Leven-project dat is opgezet om Russische soldaten te helpen als zij zich willen overgeven. 

Wie zich via dit project aanmeldt - en er is een telefoonnummer beschikbaar - wordt officieel geregistreerd als krijgsgevangen genomen tijdens de strijd, waardoor ze hun inkomen in Rusland kunnen behouden. Volgens Boedanov hebben speciale eenheden van het Oekraïense leger al honderden Russische soldaten weg kunnen halen van het strijdtoneel. 

'Die zijn nu in veiligheid, er wordt goed voor ze gezorgd onder toezicht van het Rode Kruis, ze krijgen dagelijks drie maaltijden en ze mogen naar huis bellen en pakketjes ontvangen', aldus Boedanov. Deze Russische soldaten 'kunnen kiezen - deze oorlog uitzitten en dan terug naar huis, of ze kunnen besluiten niet terug te keren naar de Russische Federatie'. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: