zondag 21 mei 2023

Oekraiense leger dichterbij omsingeling Bachmoet

Het Oekraïense leger staat op het punt om de stad Bachmoet te omsingelen. Dat heeft kolonel-generaal Oleksandr Sirski vanmiddag gezegd. Het leger heeft nog maar een klein deel van de stad zelf onder controle, maar dat is volgens legercommandant Sirski wel belangrijk omdat ze dan meteen Bachmoet weer in kunnen als de situatie verandert. 
Bijvoorbeeld als Jevgeni Prigozjin zijn dreigement waar maakt om zijn huurlingenleger  van de Wagner Groep terug te trekken en de stad over te laten aan het Russische leger. Vanmorgen vroeg was er onduidelijkheid over de situatie in de stad. De Russische nieuwsmedia juichen dat Bachmoet na een jaar eindelijk in Russische handen is en de Oekraïense president Volodimir Zelenski leek dat te bevestigen vanuit Hiroshima, Alleen bleken zijn woorden uit hun verband gerukt. Vanuit Kyiv werd al snel gemeld dat het Oekraïense leger nog stand houdt in een klein deel in het zuidwesten van de stad.
'We blijven terreinwinst boeken op de flanken', aldus Sirski. De 3e aanvalsbrigade van het Oekraïense leger zou weer 700 meter zijn opgeschoven over een breedte van ruim anderhalve kilometer.

Bronnen: Ukrinform, Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: