donderdag 18 mei 2023

Dode en gewonden door raketaanval op Odesa

De politie in Kyiv gaf vanmorgen deze foto vrij.
Rusland heeft vanmorgen vroeg opnieuw raketten afgevuurd op doelen in Oekraïne. In de zuidelijke provincie Odesa viel een dode en raakten twee mensen gewond toen een raket insloeg. Volgens legerwoordvoerder Natalia Hoemenjoek werden de meeste Russische raketten boven zee onschadelijk gemaakt, maar werd desondanks een fabriek geraakt. Het is nog niet duidelijk of er meer schade is.

De hoofdstad Kyiv werd opnieuw aangevallen met bommenwerpers die vanaf de Kaspische Zee opereerden.
 Na de aanval probeerden de Russen uit te vinden hoe groot de schade is met twee verkenningsdroes. Die werden uit de lucht geschoten, net als twee aanvalsdrones.

Er is inderdaad schade door brokstukken van de neergeschoten raketten. In de wijk Darnitski brak kortstondig brand uit op het terrein van een garagebedrijf. Ook in andere wijken en omliggende dorpen zorgden brokstukken voor schade. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

De Oekraïense luchtmacht meldt dat de Russen in totaal 30 raketten afvuurden, waarvan er 29 voortijdig onschadelijk werden gemaakt. Tien bommenwerpers vuurden 22 Kh-101/Kh-555 kruisraketten af. Vanaf oorlogsschepen op de Zwarte zee werden zes Kalibr-kruisraketten richting Oekraïne gestuurd en vanaf de grond werden nog eens twee Iskander-K kruisraketten afgevuurd. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: