zaterdag 13 mei 2023

'Russen hebben zich wanordelijk teruggetrokken'

Het Oekraïense leger heeft tenminste een kilometer terrein gewonnen op de Russen in Bachmoet. Dat zeggen de Britse militaire inlichtingendiensten. 'In de afgelopen vier dagen hebben eenheden zich op een wanordelijke wijze teruggetrokken van hun posities in het zuiden van Bachmoet.' 

De 72e separate motorbrigade is onderdeel van het Derde Legerkorps van de Russen. De brigade werd afgelopen herfst opgericht en staat  bekend om de slechte moreel en de geringe gevechtskracht. 'Dat deze brigade wordt ingezet het gebied dat voor de Russen van zo'n groot belang is, geeft wel aan dat Rusland een ernstig tekort heeft aan betrouwbare gevechtseenheden', aldus de inlichtingendiensten. 

Het Oekraïense leger maakt weinig bekend over de gevechten die zich momenteel in en rond de strategisch gelegen stad Bachmoet afspelen. Oleksandr Sierski, de commandant van de grondstrijdkrachten in Oekraïne, laat vanmiddag via de berichtendienst Telegram weten dat 'onze soldaten voortgang boeken in sommige gebieden langs de frontlijn'. Over de Russen zegt Sierski dat zij 'hun materieel en manschappen kwijt aan het raken zijn'.

Bron: Ukrajinski Pravda

    Geen opmerkingen: