zaterdag 5 oktober 2019

'Zelenski wil terugtrekken langs hele frontlijn'

Minister Vadim Pristajko.
President Volodimir Zelenski wil dat de wederzijdse troepen langs de hele frontlijn worden teruggetrokken als de voor maandag geplande terugtrekking bij het stadje Zolote en het dorp Petrivske goed verloopt en het rustig blijft bij het dorp Stanitsja Loehanska, waar de door Rusland aangestuurde rebellen en het Oekraïense leger zich gelijktijdig hebben teruggetrokken.

''Het is niet verantwoord om langer te wachten. De mensen langs die 400 kilometer lange frontlijn lijden nog elke dag'', verklaarde minister Vadim Pristajko van Buitenlandse Zaken gisteravond in het praatprogramma Vrijheid van Meningsuiting van Savik Shoester. Pristajko sprak de verwachting uit dat de brug bij Stanitsja Loehanska over een maand, mogelijk anderhalve maand weer bruikbaar is voor autoverkeer dat de frontlijn hier passeert.

Andere bruggen en nieuwe passages van de frontlijn komen later beschikbaar. ''En wellicht herstellen we ook het treinverkeer met de bezette gebieden.'' Dat treinverkeer kwam in 2014 stil te liggen door de vijandelijkheden in de Donbas. Een deel van het spoortraject is sindsdien in handen van de separatisten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: