donderdag 3 oktober 2019

Dertig aanvallen, Oekraïense soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de dertig aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Er werd door de rebellen geschoten met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens op legerposities bij Avdiivka, Zolote en de dorpen Pavlopil, Novotrojtske, Vodiane, Mikolajvka, Novohnativka, Novohrihorivka, Verchnioretske, Krimske, Zajtseve, Katerinivka, Pivdenne, Novoloehanske, Novhorodske, Trojtske, Kriakivka, Choetir Vilni en Loehanske.

Na midderndacht werden al weer tien aanvallen van de rebellen gemeld. Er werd met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren geschoten op soldaten bij Novohnativka, Novotrojtske, Vodiane, Berezove, Pavlopil, Loehanske en Novoloehanske.

Ook de separatisten in Donetsk maken melding van een toename van het oorlogsgeweld. Het Oekraïense leger zou twintig aanvallen hebben uitgevoerd op posities van de rebellen bij Dokoetsjajevsk, Spartak, Alexandrivka, Troedovskaja Collieri, Zajtseve, Dolomitnoje, Gagarin Collieri, Belaja Kamjenka, Bezimennoje, Dzerzhinskoje, Kominternove en Sachanka. Het leger schoot volgens de separatisten met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter, granaatwerpers en geweren. Ook zouden pantserwagens door het leger zijn ingezet. Een woning in Dokoetsjajevsk liep schade op bij een beschieting.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen met antitankraketten, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren op hun posities bij Slavjanoserbsk en Pervomajsk.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: