dinsdag 29 oktober 2019

Zelenski op investeringsconferentie: 'Meer economische groei ambitieus, maar mogelijk'

Vrede is alleen mogelijk als sprake is van een stabiele economische groei. ''Een jaarlijkse groei van 5 tot 7 procent is ambitieus en er zijn grote investeringen nodig om dit voor elkaar te krijgen'', zei president Volodimir Zelenski vanmorgen bij de opening van de internationale conferentie RE:THINK Invest in Ukraine in Marioepol.

Zelenski oogstte applaus voor zijn standpunt ten aanzien van de genationaliseerde PrivatBank en de voormalige eigenaar, de oligarch Ihor Kolomosjki. Hij noemde geen namen, maar zei wel: ''Er zijn mensen die zeggen dat we banken terug gaan geven aan hun voormalige eigenaren. Dat is niet waar.'' De president hield een korte speech, introduceerde premier Oleksiej Hontsjaroek en verdween spoorslags.

Er worden vandaag in Marioepol honderd projecten gepresenteerd, zowel grote overheidsprojecten als lokale plannen die met name gericht zijn op het herstellen van de infrastructuur in Oost-Oekraïne. Er zijn ruim vijftig vertegenwoordigers van organisaties en financiële instellingen uit het buitenland, maar ook uit eigen land.

Bronnen: Ukrinform, Twitter

Geen opmerkingen: