vrijdag 18 oktober 2019

Defensieminister: 'Terugtrekken nog niet aan orde'

De door Rusland aangestuurde rebellen blijven aanvallen bij het stadje Zolote, waardoor er voorlopig geen sprake van kan zijn dat het Oekraïense leger zich daar en bij het dorp Petrivske terugtrekt van de frontlijn. Minister Andriej Zahorodnjoek van Defensie zei dit vanmorgen tijdens een parlementszitting op een vraag hierover van fractievoorzitter Joeri Bojko van het Oppositieplatform/Voor het Leven.

Eergisteren voerden de rebellen twee aanvallen uit bij Zolote, gisteren één. ''De aanvallen blijven maar komen, terwijl we hebben afgesproken dat er eerst zeven dagen achtereen niet geschoten wordt voordat we ons gaan terugtrekken. Laat staan dat we praten over andere plaatsen waar we dat willen gaan doen'', aldus Zahorodnjoek.

De rebellen deden gisteren 29 aanvallen op posities van het leger. Er werd ditmaal ook 122 millimeter artillerie ingezet, evenals 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond.

De separatisten in Donetsk hebben het over 18 aanvallen van het Oekraïense leger, waarbij ook 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers zouden zijn gebruikt. Volgens de separatisten in Loehansk waren er gisteren twee aanvallen, gericht op hun posities bij de dorpen Kalinove en Nizhneje Lozovoje. Het leger zou met 82 en 120 millimeter mortieren hebben geschoten, maar ook vanuit pantserwagens.

Bronnen: Ukrinform, Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: