donderdag 17 oktober 2019

'Misverstanden' op ministerie van Volksgezondheid

Er heerst al een tijdje onrust op het ministerie van Volksgezondheid. Medewerkers die zijn aangesteld door de vorige minister Oelana Soeproen zouden worden weggewerkt, waardoor de reeds in gang gezette hervorming van de gezondheidszorg gevaar loopt. Maar volgens Soeproen's opvolger Zoriana Skaletska is daar geen sprake van.

Door ''misverstanden'' op het ministerie zouden ''diverse kwesties niet zijn opgepakt'', maar is er desondanks sprake van vooruitgang. ''Toen ik minister werd, ging ik er nog vanuit dat er een duidelijke organisatiestructuur aanwezig was. Het bleek echter al snel dat het moeilijk was om de juiste informatie en de juiste mensen te vinden als ik die nodig had voor een belangrijke vergadering'', zei Skaletska vanmorgen in een praatprogramma op tv-zender 1+1

Zij reageerde daarmee op de open brief die medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid drie weken geleden aan premier Oleksiej Hontsjaroek stuurden om hun ongerustheid over het beleid van de nieuwe minister te uiten. Volgens Skaletska is de situatie onder controle en wordt verder gewerkt aan de zo broodnodige verbetering van de gezondheidszorg.

Er is echter ook al sprake van dat zij binnenkort wordt vervangen. Haar opvolger zou Michail Radoetski zijn, oprichter van een aantal privéklinieken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: