donderdag 17 oktober 2019

Soldaat sneuvelt, ook gewonde, dertig aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren omgekomen bij één van de dertig aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Ook raakte een soldaat gewond. De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij Vodiane, Avdiivka, Piski, Lebedinske, Marjinka, Pishtsjevik, Tsjermalik, Talakvika, Novomichailivka, Taramtsjoek, Loehanske, Zajtseve, Novozovanivka en Katerinivka.

Voor de tweede achtereenvolgende dag schoten de rebellen op het Oekraïense leger bij het stadje Zolote. Begin deze maand werd in Minsk juist afgesproken dat hier na zeven rustige dagen een wederzijdse terugtrekking van de troepen plaats moet hebben. Voorlopig komt het daar dus nog niet van.

De separatisten in Donetsk melden 24 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Centre aan de rand van de stad, bij Troedovska Collieri, Alexandrivka, Staromichailivka, Spaertak, Mineralnoje, Horlivka, Jasinvoata, Jasnoje, Kominternove en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Bij de aanvallen zouden dertien huizen in Staromichailivka en Jasnoje beschadigd zijn.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: