donderdag 24 oktober 2019

Parlementslid onder vuur om Rusissche talkshow

Het parlementslid Jevgeni Sjevtsjenko van Dienaar van het Volk ligt onder vuur omdat hij op eigen houtje via een videoverbinding heeft deelgenomen aan een paneldiscussie op een Russische televisiezender. Hij gaf zijn mening over het controversiële plan-Steinmeier voor verkiezingen en autonomie voor de door de separatisten bezette gebieden.

Mogelijk wordt Sjevtsjenko uit de fractie gezet door zijn partijgenoten, want er is grote boosheid over zijn eigenmachtige optreden. Die boosheid werd nog eens versterkt doordat Sjevtsjenko op zijn Facebookpagina opschept over zijn televisieoptreden.

Vicefractievoorzitter Oleksandr Kornienko zegt zelf tweemaal te zijn benaderd door de Russische zender voor deelname aan de paneldiscussie. Hij weigerde beide keren, hoewel er geen nadrukkelijk verbod is voor de parlementariërs van Dienaar van het Volk. ''Wij vinden het echter niet verstandig om op zo'n uitnodiging in te gaan. Wat je ook zegt, het heeft geen zin. Dat weten we allemaal wel. Dit is geen journalistiek, maar propaganda.''

Fractievoorzitter David Arachamia heeft nadrukkelijk laten weten dat Sjevtsjenko enkel zijn persoonlijke opvattingen heeft vertolkt, niet die van Dienaar van het Volk. Sjevtsjenko's optreden wordt vergeleken met die van Viktor Medvedtsjoek en Joeri Bojko, de leiders van het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven, die meerdere bezoeken brachten aan Moskou.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: