woensdag 16 oktober 2019

Twee soldaten gedood, vier soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Ook raakten vier soldaten gewond. Eén van de twee gedode soldaten was een jonge vrouw die door een sluipschutter werd doodgeschoten Zij ging vier jaar geleden in het leger nadat haar vader als soldaat was gesneuveld in de Donbas.

De rebellen voerden 26 aanvallen uit op legerposities. Daarbij werd gebruik gemaakt van 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren. Ook was een sluipschutter actief. De aanvallen waren gericht tegen soldaten bij Avdiivka, Marjinka, Zolote en de dorpen Vodiane, Novohnativka, Opitne, Pavlopil, Novotrojtske, Pishtsjevik, Lebedinske, Novoloehanske, Loehanske en Travneve.

Na middernacht waren er al weer vier aanvallen. Met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens werd geschoten op de legerposities bij Lebedinske en Vodiane.

De separatisten in Donetsk spreken van een duidelijk verslechterde situatie langs de frontlijn. Het Oekraïense leger zou gisteren 40 aanvallen hebben gedaan op hun posities bij het vliegveld, Sjachta Troedovska, Spartak, Alexandrivka, Zabitsjevo, Veseloje, Mineranoje, Holmovski, Dolomitne, Jasinovata, Dokoetsjajevsk, Leninske, Komterinove, Dzerzhinke en Bezmennoje. Het leger zou gebruik hebben gemaakt van 82 en 120 millimeter mortieren, tankgeschut, granaatwerpers en artilleriegeschut.

De separatisten in Loehansk houden het op de gebruikelijke drie aanvallen van het Oekraïense leger. Met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren zou er geschoten zijn op posities van de rebellen bij de dorpen Kalinovka en Zhelobok.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: