vrijdag 25 oktober 2019

Monteurs waterbedrijf en soldaat raken gewond

Twee monteurs van het waterbedrijf Loehanskvoda zijn gistermorgen gewond geraakt toen ze met een zware mitrailleur werden beschoten door rebellen tijdens herstelwerkzaamheden bij het treinstation in Kindrashivska. Volgens het Oekraïense leger was het een gerichte actie, want de dichtstbij zijnde legerpositie bevond zich op zo'n 2,5 kilometer afstand. Het bereik van de door de rebellen gebruikte AGS-17 is maximaal 1,7 kilometer.

Elders raakte een Oekraïense soldaat gewond bij één van de 25 aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. De rebellen schoten met onder meer granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werden pantserwagens ingezet.

De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij het dorp Zolote-4 (tienmaal), het stadje Marjinka (vijfmaal), de stad Avdiivka (tweemaal), het dorp Loehanske (tweemaal) en verder bij de dorpen Talakivka, Bohdanivka, Sjirokine, Zajtseve, Trojtske en Krimske.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger gisteren 36 maal hun posities aan bij twaalf dorpen in de omgeving van de bezette steden Donetsk en Horlivka, en bij Marioepol. In het dorp Holmovski liep een woning schade op bij een beschieting, terwijl een huis aan de rand van Donetsk in brand raakte. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, luchtdoelgeschut, geweren en vanuit pantserwagens.

De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen van het leger.

Bronnen: Unian, DAN

Geen opmerkingen: