dinsdag 1 oktober 2019

Elf soldaten gedood, veertig gewond in september

Elf Oekraïense soldaten zijn in september gedood bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Ook raakten 40 soldaten gewond. Drie dagen sprongen er in negatieve zin uit: op dinsdag 10 september liepen zes soldaten verwondingen op, een dag later sneuvelden twee soldaten en op vrijdag 13 september raakten zelfs acht soldaten gewond.

Ook op de laatste dag van september raakte nog weer een Oekraïense soldaat gewond bij één van de negentien aanvallen van de rebellen op het leger. Er werd geschoten met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en granaatwerpers. Ook zetten de rebellen op meerdere plekken pantserwagens in en werden met een onbemand vliegtuigje granaten afgevuurd op soldaten.

De aanvallen van de rebellen waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Svitlodarsk en de dorpen Vodiane, Novotrojtske, Novomichailivka, Lebedinske, Opitne, Novozvanivka, Zajtseve, Shoemi, Loehanske en Travneve.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er gisteren vijftien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Dokoetsjajevsk, Abachoemov Collieri, Loehanske, Zajtseve, 6/7 Collieri, Kominternove, Leninske en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen van het leger. Hun posities bij de dorpen Nizhne Lozovoje, Kalinove-Borstjevatoje en Krasni Jar werden beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren en geweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: