woensdag 23 oktober 2019

Soldaat gedood, 3 gewonden, 24 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de 24 aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Drie soldaten raakten gewond. De aanvallen werden uitgevoerd met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren en antitankgeschut. Ook waren op meerdere plekken sluipschutters actief.

De rebellen schoten op soldaten bij Pavlopil (driemaal), Novotrojtske, Novoselivka Droeha, Vodiane (tweemaal), Pishtsjevik, Krasnohorivka, Marjinka, Zolote, (viermaal), Zajtseve (driemaal), Novoloehanske en Choetir Vilni (elk tweemaal), Pivdenne, Loehanske en Novotoshkivske.

Na middernacht waren er alweer zeven aanvallen. Er werd met 122 millimeter artillerie geschoten op legerposities bij Vodiane. Ook waren er aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur op soldaten bij Pishtsjevik (tweemaal), Pavlopil, Piski, Zajtseve en Loehanske.

De persagentschappen van de separatisten maken (nog) geen melding van aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: