vrijdag 18 oktober 2019

IMF en Wereldbank zien meer economische groei

De Oekraïense economie blijft het uitstekend doen. Eerder al werden de verwachtingen voor dit jaar naar boven bijgesteld. Het IMF ging van 2,7 procent naar 3 procent voor 2019, de Nationale Bank zelfs van 2,5 naar eveneens 3 procent. De Wereldbank is optimistischer met een verwachte economische groei dit jaar van 3,4 procent. Dat optimisme is ingegeven door de economische groei van liefst 4,6 procent in het tweede kwartaal.

Voor volgend jaar ziet het er ook goed uit. Het IMF houdt het nog altijd op 3 procent, maar de Wereldbank gaat van 3 naar 3,7 procent economische groei in 2020. In 2021 zou zelfs een groei van 4,2 procent in 2021 mogelijk zijn. Eerder werd nog uitgegaan van 2,7 procent. De inflatie wordt voor dit jaar ingeschat op 6.8 procent, 6 procent volgend jaar en 5,3 procent in 2021.

''Oekraïne is een van de weinige landen waarvan de economische groei naar boven is bijgesteld. We hebben ook nog een scenario met 4,8 procent groei volgend jaar als het kabinetsprogramma wordt uitgevoerd en het ondernemersklimaat in Oekraïne sterk verbetert'', aldus een tevreden minister Timofiej Milovanov van Economische Ontwikkeling, Handel en Agrarische Zaken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: