donderdag 31 oktober 2019

Leger meldt 19 aanvallen, rebellen komen tot 37

Ondanks de wederzijdse terugtrekking van de troepen bij Zolote in de provincie Loehansk is de rust ver te zoeken langs de frontlijn in de Donbas. Het Oekraïense leger spreekt van 19 aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op haar posities, de separatisten in Donetsk hebben het zelfs over 31 aanvallen van het leger en die in Loehansk over 6 aanvallen, een verdubbeling van het 'normale' aantal aanvallen.

De rebellen gebruikten bij hun aanvallen 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werd vanaf pantserwagens geschoten. De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij Krasnohorivka (zesmaal), Vodiane (vijfmaal), Krimske (zesmaal), Novothoshkivske, Loehanske, Trojtske, Novoloehanske, Herichove.

Volgens de separatisten in Donetsk schoot het Oekraïense leger met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren maar ook vanuit pantserwagens op hun posities bij Troedovski Collieri, de luchthaven, Zhabitsjevo, Staromichailovske, Spartak, Mineralnoje, Kroetja Balka, Gagarin Collieri, Michailovka, Zajtseve, Leninske, Belaja Kamjenka, Koelikove, Petrovske, Zajtsjenko en Sachanka.

De separatisten in Loehansk houden het op zes aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op hun posities bij de buurtschap Kalinove en de dorpen Zhelobok en Prishib.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: