donderdag 3 oktober 2019

'Te vroeg om te praten over infrastructuur Donbas'

Minister Oksana Markarova vindt het te vroeg om al te praten over het reserveren van grote bedragen voor het herstellen van de infrastructuur in het oorlogsgebied in de Donbas. Er worden weliswaar stappen gezet om die oorlog te beëindigen, maar zover is het nog lang niet.

''We zijn ons er maar al te zeer van bewust dat er veel geld voor nodig is, maar dat is voorlopig niet onze grootste zorg. Belangrijker is nu de veiligheid. Het is ons gebied, het zijn onze mensen en we zullen altijd voor ze opkomen'', zegt Markarova in een interview met RFE/RL. President Volodimir Zelenski is al wel druk bezig met het zoeken naar investeerders in de infrastructuur van de Donbas, ook in het buitenland. In eigen land probeert hij de oligarchen Rinat Achmetov en Ihor Kolomojski daarvoor te interesseren, terwijl er binnenkort ook een conferentie in Marioepol gewijd is aan dit onderwerp.

Er is in de begroting van het kabinet voor volgend jaar geld gereserveerd voor het houden van verkiezingen in de nu bezette gebieden en voor het opzetten van sociale programma's. Markarova: ''Om de binnenlandse vluchtelingen te helpen, om knelpunten in de bezette gebieden op te lossen en om de oorlogsveteranen te helpen. Meerdere ministeries zijn daar mee bezig.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: