vrijdag 14 december 2018

Twee soldaten gedood, 22 aanvallen op leger

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen 22 maal aan, aanzienlijk vaker dan de laatste tijd gebruikelijk was. Doordat werd teruggeschoten, werden drie rebellen gedood en raakten er vier gewond. De rebellen schoten onder meer met 82 en 120 millimeter mortieren.

De aanvallen waren gericht op de soldaten bij Marjinka, Krasnohorivka, Avdiivka en de dorpen Krimske, Novhorodske, Nevelske, Sjirokine, Vodiane, Vilni en Hnoetove. De soldaten bij Hnoetove werden na middernacht ook al weer tweemaal aangevallen.

Ook de separatisten in Donetsk maken melding van een flink aantal aanvallen van het Oekraïnse leger op hun posities, 21 in totaal. Ook hier zou met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren zijn geschoten op rebellen bij de luchthaven van Donetsk, Spaartak, Staromichailovka, Sachta Troedovskaja, Horlivka, Dolomitnoje, Zajtseve, Jasinovataja, Kroetja Balka, Dokoetsjajevsk, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo.

In de buurtschap Sachta Troedovskaja is een burger lichtgewond geraakt. Hij was bezig met het uitdelen van hulpgoederen.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen door het Oekraïense leger op hun posities bij Zolotoje-5, Lozovoje en Veselogorovka. Er zou onder meer met 82 millimeter mortieren en luchtdoelgeschot zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: