donderdag 27 december 2018

Rebellen vallen zevenmaal aan, geen gewonden

Met zeven aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger was het gisteren een relatief rustige dag in Oost-Oekraïne. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, maar twee rebellen zouden bij tegenaanvallen gedood zijn. De rebellen schoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de soldaten bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Loehanske,Piski en Hnoetove.

De legerposities bij Hnoetove werden ook aangevallen met 82 millimeter mortieren. Na middernacht schoten de rebellen met granaatwerpers en geweren op de soldaten bij het dorp Pishtsjevik.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren zeventien aanvallen uitvoerde op hun posities bij onder meer Horlivka, Zajtseve, Gagarin Collieri, Kroetja Balka, Spartak, Leninskoje, Kominternovoen Sachanka. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Dinsdag waren er achttien aanvallen, aldus het persagentschap DAN.

De separatisten in Loehansk maken melding van twee aanvallen met een 120 millimeter mortier en geweervuur, op de buurtschap Donetski en de omgeving van het dorp Stanitsja Loehanska.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: