woensdag 26 december 2018

Rebellen vallen vijfmaal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de vijf aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Bij tegenaanvallen werd een rebel gedood en liepen er twee verwondingen op. Er werd door de rebellen geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren op de soalten bij het dorp Krimske en met 82 millimeter mortieren op die bij het dorp Zolote-4.

De versterkte legerposities bij de stad Avdiivka (nabij Donetsk) en bij de dorpen Novotoshkivske en Loehanske in de provincie Loehansk werden onder vuur genomen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Na middernacht schoten de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij het dorp Hnoetove (omgeving Marioepol).

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de buurtschap Donetski en de dorpen Zhelobok en Lozovoje. Daarbij zouden 82 millimeter mortieren en artilleriegeweren zijn gebruikt. De separatisten in Donetsk maken geen melding van aanvallen op ze.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, DAN

Geen opmerkingen: