vrijdag 28 december 2018

Leger neemt betere posities in nabij Horlivka

Het Oekraïense leger versterkt zijn posities nabij de door de rebellen bezette stad Horlivka. Er zijn goed verdedigbare stellingen betrokken ter hoogte van de dorpen Zajtseve en Hladosove, aldus militair expert Dmitro Timtsjoek van de groep Information Resistance OSINT. Met de nieuw ingenomen posities staat het leger sterker tegenover de door Rusland aangestuurde rebellen die op hun beurt hun posities ook hebben verstevigd bij Horlivka en tussen Ozerjanivka en Jasinoevata. Er worden in deze omgeving geregeld aanvallen uitgevoerd op het Oekraïense leger.

De legerleiding gaf eerder deze week al te kennen dat nieuwe posities werden ingenomen in wat wel het 'grijze gebied' tussen de posities van het leger en de rebellen. Deze handelwijze zou niet in strijd zijn met de Minsk-akkoorden, zo werd er nadrukkelijk bij vermeld.

Bij de actie van het leger om z'n posities nabij Horlivka te verstevigen, is een 35-jarige ex-politieman opgepakt door soldaten. Hij werd twee jaar geleden vanwege gezondheidsproblemen afgekeurd voor politiewerk, maar hij bleek fit genoeg om met de rebellen mee te vechten. De ex-politieman is voor verhoor overgedragen aan de veiligheidsdienst SBOe.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: