zondag 16 december 2018

Separatisten wachten nog op Oekraïens offensief

De door Rusland aangestuurde separatisten blijven volhouden dat er een grote Oekraïense aanval op handen is. Hun militaire woordvoerder Daniel Bezsonov ziet daar steeds meer aanwijzingen voor. Net als de 'aanwijzingen' die hij eerder zei te hebben over een Oekraïens offensief dat vrijdag zou worden ingezet nadat er eerst een chemische aanval in scene gezet zou worden waarvan de separatisten de schuld moesten krijgen.

Vandaag meldt het persagentschap DAN, met grote gretigheid gevolgd door het Russische persagentschap TASS, op gezag van Bezsonov dat vrijdag en zaterdag tanks en ander materieel van de 93e gemechaniseerde brigade is gearriveerd op het spoorwegstation van Konstantinovka. De brigade zou nu over meer dan zestig tanks en pantserwagens beschikken.

Ook zouden vier Su-25 straaljagers van de Oekraïense luchtmacht vanuit Melitopol naar Berdjansk zijn verplaatst. Volgens Bezsonov kunnen deze gevechtstoestellen worden ingezet bij een luchtoffensief. Hij zegt ook te weten dat het Oekraïense leger extra manschappen inzet in de nabijheid van de door de separatisten bezette stad Horlivka. Het zou dan gaan om vrijwilligers van de extreem-rechtse Rechtse Sector. ''Voor zover wij weten zijn er 24 reserve-eenheden gevormd, elk met maximaal 150 soldaten.''

Bron: TASS

Geen opmerkingen: