dinsdag 18 december 2018

Inwoner bezet Troedovski gedood bij explosie

Een inwoner van de buurtschap Troedovski in het door de rebellen bezette deel van de provincie Donetsk is gisteravond laat om het leven gekomen toen een explosief ontplofte. Ook gisteren meldde Fyona Freyzer, vertegenwoordigster van de Verenigde Naties in Oekraine, dat in drie maanden tijd veertien burgers door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zevenmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, aan de kant van de rebellen vielen een dode en vier gewonden. De rebellen schoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en gewren op de soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Krimske, Loehanske, Taramtsjoek, Slavne en Hnoetove. Na middernacht waren er al weer aanvallen op de legerposities bij Slavne en Tsjermalik.

De separatisten in Donetsk maken melding van 22 aanvallen van het Oekraiense leger op hun posities bij Spartak, Jasinovataja, Kroetja Balka, Zajtseve, Dolomitnoje, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo. Er zou geschoten zijn met mortieren, luchtdoelgeschut en granaatwerpers. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet. De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen met 82 millimeter mortieren en geweervuur op hen posities bij Zolotoje-5, Logvinovo en Zhelobok.

Bronnen: DAN, Unian, Loegansk Media Centre

Geen opmerkingen: