dinsdag 18 december 2018

'Britse commando's willen onze mensen ontvoeren'

Britse militairen zijn in de buurt van de stad Horlivka ingezet om daar commandanten van de door Rusland aangestuurde rebellen gevangen te nemen. Militair woordvoerder Danil Beszonov van de separatisten in Donetsk heeft dat vanmiddag gezegd. ''Volgens onze inlichtingendienst gaat het om commando's van de SAS, Special Air Service die op ons grondgebied een speciale operatie moeten uitvoeren'', legde Beszonov uit aan het persagentschap DAN.

Als het ze lukt om aanvoerders van de rebellen gevangen te nemen, dan worden die vervolgens gepresenteerd als Russische beroepsmilitairen, aldus Beszonov die een week geleden nog wist te vertellen dat er Britse experts waren gearriveerd in de stad Bachmoet (het vroegere Artemivsk) om daar een chemische aanval voor te bereiden.

De rebellen zouden daar de schuld van moeten krijgen, wat vervolgens weer aanleiding zou zijn voor een groot offensief van het Oekraïense leger. Het offensief had afgelopen vrijdag moeten beginnen, maar zou inmiddels zijn uitgesteld tot vlak voor het aflopen van de staat van beleg in tien Oekraïense provincies. De staat van beleg geldt tot volgende week woensdag.

Bron: DAN

Geen opmerkingen: