maandag 24 december 2018

IR: 'De rebellen zijn duidelijk iets van plan'

Information Resistance OSINT meent dat de door Rusland aangestuurde rebellen 'iets' van plan zijn, gezien de informatie die ze in de afgelopen twee weken hebben verspreid over een op handen zijnd offensief van het Oekraïense leger en de inbreng daarbij van 'troepen van de NAVO'. Zo werd door de separatisten gemeld dat er 59 Britse commando's van de SAS in het oosten van Oekraïne zijn gestationeerd, terwijl 20 Noorse commando's en agenten van de Israëlische geheime dienst Mossad naar de havenstad Marioepol zijn gestuurd.

Het Oekraïense leger zou eerst op 14 december aan een groot offensief beginnen, en toen dat niet gebeurde, werd het op vandaag of morgen gegooid, vlak voor het aflopen van de staat van beleg in tien provincies. De berichten over een offensief werden gretig overgenomen door de Russische media. Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov waarschuwde dat er zeker repressailles volgen.

Volgens de militaire experts van IR is deze berichtgeving een dekmantel voor wat de rebellen zelf van plan zijn. In de afgelopen weken zou de training van zeker vijf tactische bataljons zijn voltooid. Het gaat om bataljons die niet langs de frontlijn actie zijn. ''Ze bereiden zich duidelijk voor op iets.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: