maandag 24 december 2018

Timosjenko: lokale verkiezingen Kyiv 'een hel'

Er is op grote schaal geknoeid met de stemmen die gisteren zijn uitgebracht in vier gemeenten in de provincie Kyiv volgens de Moederlandpartij en de Radicale Partij. Partijleider Joelia Timosjenko spreekt zelfs van ''een hel''. ''Ik zit al heel lang in de politiek en ik heb veel meegemaakt. Wat ik nu heb gezien was echter uitzonderlijk. Er werden fotokopieën gemaakt van stembiljetten, er ontbrak toezicht en vanuit het niets werden zomaar honderd stembiljetten tevoorschijn getoverd. Ook werden kiezers op grote schaal omgekocht'', aldus Timosjenko vanmorgen, zoals bericht door het Russische persagentschap TASS

De politie zegt dat er slechts vier meldingen binnen kwamen van ongeregeldheden in stembureaus. Eén van die meldingen kwam van een journalist.

De verkiezingen in Barishevska, Borodjanska, Kobalevska en Mironivska werden in alle vier gemeenten gewonnen door het Blok-Porosjenko/Solidariteit. De Moederlandpartij is overal tweede, gevolgd door respectievelijk de Agrarische Partij, het Oppositieblok en de Radicale Partij. De verkiezingen waren nodig vanwege een herindeling van de gemeenten.

Bronnen: 112.ua, TASS

Geen opmerkingen: