donderdag 20 december 2018

Rebellen vallen zevenmaal aan, geen slachtoffers

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zevenmaal aangevallen. Daarbij vielen aan Oekraïense kant geen gewonden. De aanvallen waren gericht tegen de soldaten bij Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Novotrojtske, Novomichailivka, Tsjermalik en Pavlopil. Daarbij zouden de rebellen zowel granaatwerpers als zware mitrailleurs en geweren hebben gebruikt.

Volgens de separatisten in Donetsk was het Oekraïense leger aanzienlijk actiever, met twintig aanvallen op hun posities. Ze maken nog steeds meldng van een toename van wapens en manschappen langs de Oekraïense kant van de frontlijn, wat moet uitmonden in een groot offensief begin volgende week, net voor het einde van de staat van beleg.

De aanvallen van gisteren door het leger zouden gericht zijn geweest tegen de posities van de rebelen bij Alexandrovka, Staromichailovka, Troedovskaja Collieri, het Volvo Centre aan de noordkant van de stad Donetsk, Spatak, Jasinovataja, Kroetaja Balka, Zajtseve en Gagarin Collieri, Dokoetsjajevsk, Kominternovo en Sachanka. Daarbij zouden mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren zijn gebruikt.

De separatisten in Loehansk melden weer de gebruikelijke drie aanvallen op hun posities bij de buurtschap Donetski en de dorpen Zhelobok en Lozovoje. Er zou met 82 en 120 millimeter mortieren en geweren zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: