maandag 24 december 2018

Update: een zondag zonder aanvallen van rebellen

Het was een onwaarschijnlijk rustige dag gisteren. De door Rusland aangestuurde rebellen vielen geen enkele keer aan. Toch viel aan hun kant een dode door verkeerd omgaan met een wapen tijdens een gevechtstraining, terwijl twee rebellen daarbij gewond raakten. Na middernacht was er wel een aanval van de rebellen die met granaatwerpers en zware machinegeweren schoten op de Oekraïense soldaten bij het dorp Piski. Er raakte niemand gewond.

De separatisten in Donetsk maken melding van achttien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Horlivka, Sjachta Gagarina, Zajtseve, Jasinovataja, Kroetja Balka, de luchthaven van Donetsk, Alexandrivka, Zhabisjevo, Veseloje en Sachanka. De rebellen bij de stad Jasinovataja zouden vanmorgen gedurende twintig minuten zijn beschoten met 125 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren. Ook zou er vanmorgen intensief geschoten worden met 120 millimeter mortieren op de posities van de rebellen bij Sjirokine, Sachanka, Talakivka en Kominternove.


De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen.Met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren zou zijn geschoten op de rebellen bij de dorpen Sokolniki, Logvinovo en Krasni Jar.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: