dinsdag 25 december 2018

Rebellen vallen 20 maal aan, 3 soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen twintigmaal aan. Bij tegenaanvallen werd een rebel gedood, zes raakten gewond. Er werd met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren geschoten op de legerposities bij de dorpen Krimske, Novo-Oleksandrivka, Kamjanka, Piski, Taramtsjoek, Loehanske, Pivdenne, Tsjermail, Hnoetove en Vodiane.

Met 82 en 120 millimeter werd ook geschoten op de soldaten bij Krimske en Piski, terwijl die bij de dorpen Kriakivka, Loehanske en Hnoetove te maken kregen met 82 millimeter mortieren.

Zes woningen in Horlivka, Zajtseve, Dokoetsjajevsk en Staromichailhovka zijn volgens de separatisten in Donetsk beschadigd bij beschietingen door het Oekraïense leger dat gisteren 22 maal zou hebben aangevallen.

De separatisten in Loehansk maken melding van acht aanvallen op hun posities bij Froenze, Kalinovka, Logvinovo, Zhelobok en Sokolniki. Er zou geschoten zijn met 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter, granaatwerpers en geweren. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet door het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: