woensdag 19 december 2018

Rebellen vallen dertienmaal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de dertien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Bij het terugschieten zou ook een rebel verwondingen hebben opgelopen. De rebellen schoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Slavne, Piski, Tsjermalik, Lebedinske en Pavlopil. De legerposities bij Novotoshkivkse werden met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren bestookt, terwijl die bij Pavlopil te maken kregen met 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk spreken van achttien aanvallen door het Oekraïense leger op hun posities bij Staromichailovka, Troedovska, Zhabitsjevo, Spartak, Jasinovataja, Kroetja Balka, Sachta Gagarine, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo. Er zou zijn geschoten met mortieren, granaatwerpers en geweren. Ook werden pantserwagens ingezet door het leger.

De separatisten in Loehansk melden de gebruikelijke drie aanvallen. De rebellen bij het dorp Zhelobok werden aangevallen met 82 en 120 millimeter, artilleriegeweren en granaatwerpers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: