vrijdag 21 december 2018

Rebellen vallen achtmaal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de acht aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Bij tegenaanvallen zouden zes rebellen zijn gedood en drie gewond. De aanvallen van de rebellen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Stanitsja Loehanska, Loehanske, Hnoetove en Lebedinske. Op de soldaten bij Loehanske en Hnoetove werd ook met 82 millimeter mortieren geschoten, op die bij Vodiane met 120 millimeter mortieren.

Vijf woningen woningen in het dorp Sjachta Troedovskaja zijn gisteravond beschadigd bij een aanval van het Oekraïense leger, aldus de separatisten in Donetsk. Het leger zou hun posities 21 maal hebben aangevallen. Nadere bijzonderheden worden echter niet gegeven over de aanvallen.Wel dat er vanmorgen een mortieraanval is geweest op de rebellen bij Sachanka.

De separatisten in Loehansk melden ditmaal zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Kalinovka, Logvinovo, Zhelobok en Smeloje. Er zou met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, antitank granaatwerpers en artilleriegeweren zijn geschoten. Ook zette het leger volgens de separatisten pantserwagens tegen ze in.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: