maandag 17 december 2018

Rebellen vallen 16 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Bij tegenaanvallen werden acht rebellen gedood en raakten er drie gewond. De rebellen vielen het leger zestien maal aan met granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweervuur en pantserwagens bij de stad Avdiivka en de dorpen Novoloehanske, Novotrojtske, Piski, Slavne, Taramtsjoek, Starohnativka, Kamjanka, Tsjermalik, Pavlopil en Lebedinske. De soldaten bij Krimske en Vodiane werden ook beschoten met 82 millimeter mortieren.

De separatisten in Donetsk melden 24 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center aan de noordkant van de stad Donetsk, op Aleksandrovka, Spartak, Jasinovataja, Vasiljevka, Kroetja Balka, Dolomitnoje, Zajtseve, Dokoetsjajevsk, Staromarjevka, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo. Er zouden pantserwagens zijn ingezet door het leger dat verder vooral met granaatwerpers en geweren schoot.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren op hun posities bij Kalinovka, Smeloje, Froenze en Donetski.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: