donderdag 29 februari 2024

Premier Mark Rutte lijkt onderweg naar Oekraïne

Demissionair premier Mark Rutte is mogelijk onderweg naar Oekraïne. Dat zegt Europaverslaggever Geert Jan Hahn in BNR de Wereld. Op de grens met Polen is een Nederlands regeringsvliegtuig geland. 
Luchtvaartkenner Menno Swart meldt volgens Hahn dat het regeringsvliegtuig is geland in Rzeszów, een Poolse stad die grenst aan Oekraïne. 

Als Rutte in dat vliegtuig zit, zou dit betekenen dat hij onderweg is naar de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Volgens Hahn zouden Rutte en Zelenski de bilaterale veiligheidsovereenkomst van tien jaar gaan ondertekenen. 'Voor het weekend werd duidelijk dat Nederland zich voor tien jaar committeert aan steun voor Oekraïne', zegt Hahn. 'Zelenski en Rutte willen dit op een goed moment en met de nodige égards presenteren. Het ziet ernaar uit dat dit dan het moment is.'

Bron: BNR Nieuwsradio, foto: Rijksoverheid.nl

3 opmerkingen:

M3nd0 zei

De bilaterale veiligheidsovereenkomst is ok. Dat Rutte als West Europese man en opper softi NAVO baasje wordt niet. Laat een Oost Blokker het worden. Die weten beter hoe te handelen tegen die ratten als Rutte.

Smits zei

Deze reactie slaat totaal nergens op Rutte is de persoon die overal lijntjes heeft lopen maar ook niet over zich heen laat lopen. U zou ook wat meer chauvinistisch moeten zijn zouden we meer geholpen mee zijn.

geert457 zei

Idd