woensdag 7 februari 2024

Vier doden, veel gewonden in Kyiv bij raketaanval

De gevolgen van de Russische raketaanval op Kyiv zijn veel groter dan aanvankelijk werd gemeld. Er zijn vier doden te betreuren in de hoofdstad, terwijl 35 mensen gewond zijn geraakt. Er zouden nog mensen onder het puin kunnen liggen, meldt het stadsbestuur.

De doden vielen toen vier verdiepingen een achttien verdiepingen tellend appartementencomplex in de wijk Holosivski werden geraakt door brokstukken van een raket. Er brak vervolgens brand uit. In de wijk Dniprovksi raakten drie mensen gewond. Er is schade aan twee hoogspanningsleidingen en een leiding van de stadsverwarming. 

Joseph Borrel, de buitenlandchef van de Europese Commissie, heeft geruime tijd moeten doorbrengen in een schuilkelder. Hij arriveerde gisteren in de hoofdstad. Hij verblijft daar ook vandaag nog voor overleg.
Rusland vuurde vanmorgen 64 raketten en drones af op doelen in Oekraïne. Het ging om 29 kruisraketten van tien bommenwerpers die opstegen vanaf de luchtmachtbasis Engels en de Kaspische Zee. Vier kruisraketten kwamen van bommenwerpers die opstegen bij Sevastopol en Koersk, drie kruisraketten van oorlogsschepen op de Zwarte Zee, drie kruisraketten vanaf Kaap Tarchankoet op de Krim en de Russische provincie Voronezh. 

Vanuit de provincie Belgorod kwamen nog eens vijf S-300 antiluchtdoelraketten. Tenslotte waren twintig Shahed-drones afkomstig van Kaap Chauda op de Krim. De Oekraïense luchtmacht wist 29 kruisraketten en vijftien drones voortijdig uit de lucht te schieten.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: