donderdag 15 februari 2024

Russische raket veroorzaakt een enorme krater

    Oekraine kreeg vanmorgen vroeg te maken met een grote Russische raketaanval. Er waren explosies te horen in de steden Dnipro, Zaporizja en Lviv. De helft van de 26 raketten werd voortijdig uit de lucht geschoten, maar in de stad Lviv werd niet nader aangeduide infrastructuur getroffen. Hierbij zouden drie gewonden zijn gevallen. Ook in Zaporizja werd infrastructuur vernield. Er was een gewonde. 

    Vlakbij de stad Boetsja in de provincie Kyiv sloeg een door de Oekraïense luchtafweer neergeschoten raket in en dat zorgde voor een enorme krater en veel schade aan woningen in de directe omgeving. Er zou schade zijn aan een vijftigtal woningen. Niemand raakte hier gewond. Burgemeester Anatoli Fedoroek van Boetsja  plaatste een foto van de krater op Telegram.

    Omdat Russische raketten richting de westelijke stad Lviv gingen, kwam de Poolse luchtmacht uit voorzorg in actie. Dat is al het geval sinds enige tijd geleden een Russische raket 40 kilometer boven Pools grondgebied vloog, om vervolgens rechtsomkeert te maken.

    Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: