vrijdag 2 februari 2024

Welles-nietes over vliegtuigcrash duurt voort

Er is nog steeds geen duidelijkheid of er daadwerkelijk 65 Oekraïense krijgsgevangenen aan boord waren van het Russische vrachtvliegtuig dat op woensdag 24 januari bij de stad Belgorod neerstortte. Oekraïne zegt dat Rusland de lichamen van de omgekomen krijgsgevangenen moet overdragen, als het inderdaad klopt dat ze aan boord van de Il-76 waren. Maar woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin ontkende vanochtend dat Oekraïne hier om heeft gevraagd.

Eveneens vanochtend meldde  RIA Novosti dat het wrak van de Il-76 is weggehaald van de rampplek. Er vindt elders onderzoek plaats, aldus het Russische persagentschap. 

Afgelopen maandag werd op een persconferentie meegedeeld dat de informatie op de 'zwarte dozen' van het vliegtuig was uitgelezen. Dinsdag kon het Russische persagentschap TASS melden dat die informatie bevestigde dat het vliegtuig is neergeschoten. 

Rusland beschuldigt Oekraïne ervan het vliegtuig met raketten uit de lucht te hebben geschoten, terwijl Oekraïne aandringt op een internationaal onderzoek naar de vliegtuigcrash. Er zouden S-300 raketten aan boord zijn geweest en niet, zoals Rusland beweert, 76 krijgsgevangenen.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: TASS

    Geen opmerkingen: