woensdag 14 februari 2024

Sirski en Oemjerov bezoeken oostelijke front

Opperbevelhebber Oleksandr Sirski en minister Roestem Oemjerov van Defensie hebben gisteren de troepen bezocht bij Avdiivka en Koepjansk, waar al lange tijd hevig wordt gevochten tegen het Russische leger.
Sirski schrijft op Telegram dat de situatie daar 'extreem uitdagend en gespannen' is, omdat de Russen hun aanvallen opvoeren en daarbij over veel meer manschappen beschikken. 'Ze hebben weinig respect voor mensenlevens en gaan onverminderd door met het inzetten van hun troepen als kanonnenvoer', aldus generaal Sirski. 

Hij sprak samen met minister Oemjerov met de brigadecommandanten die 'defensieve acties onder zeer moeilijke omstandigheden' uitvoeren. Sirski: 'We hebben een aantal belangrijke beslissingen genomen om de gevechtskracht van onze troepen te versterken om te verhinderen dat de vijand door onze verdedigingslinies komt.'

De opperbevelhebber zegt dat de Russische troepen grote verliezen worden toegebracht, ondanks de moeilijke omstandigheden. De generale staf van het Oekraïense leger meldt dat voor de tweede dag op rij meer dan duizend Russische soldaten zijn gedood. Dat is voor een belangrijk deel in de strijd om Avdiivka en Koepjansk.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto's: Sirski op Telegram

Geen opmerkingen: