dinsdag 27 februari 2024

Vandaag al twee Russische Su-34's neergehaald

De Oekraïense luchtmacht heeft vandaag al twee Russische vliegtuigen uit de lucht geschoten in het oosten van het land. Het gaat om Su-34 jachtbommenwerpers die voor het aanvallen van grondtroepen worden ingezet. Vanmorgen werd de eerste Su-34 uit de lucht geschoten, aan het begin van de middag volgde de tweede. 

In een week tijd zijn al tien Su-34's en Su-35's van de Russische luchtmacht uitgeschakeld. Afgelopen vrijdag werd bovendien een Berjev A-50 AWACS uit de lucht geschoten boven de Zee van Azov. Het was het tweede Russische radarvliegtuig dat werd neergehaald door de Oekraïense luchtmacht. Sindsdien is geen andere AWACS meer gesignaleerd boven de Zee van Azov.

'Met zulke aanzienlijke verliezen aan gevechtstoestellen zouden de Russen eens moeten nadenken of ze hiermee wel door willen gaan', meldt luchtmachtcommandant Mikola Olesjtsjoek triomfantelijk op Telegram. De leiding van de Russische Zwarte Zeevloot heeft de boodschap al wel begrepen, want nadat ze een derde van de vloot zijn verloren door Oekraïense aanvallen met onder meer zeedrones is de marine aanzienlijk voorzichtiger geworden.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: