dinsdag 27 februari 2024

Russen vallen dag en nacht aan bij Avdiivka

De situatie bij Avdiivka is erg ingewikkeld. De Russen zijn erg actief en vallen dag en nacht aan, meldt Maksim Zhorin, plaatsvervangend commandant van de 3e Aanvalsbrigade van het Oekraïense leger. De Russische troepen oefenen vooral druk uit bij de dorpen Berditsjiv en Orlivka, terwijl ook hevig gevochten wordt rond Krasnohorivka. Ze proberen posities in te nemen door veel infanterie in te zetten. 

Volgens Zhorin zijn de Oekraïense eenheden niet enkel hun posities aan het verdedigen, maar voeren ze ook tegenaanvallen uit. Zondag werd bekend dat het leger zich had teruggetrokken naar het westelijke deel van het dorp Lastochkine. Later kwam het bericht dat het Oekraïense leger zich volledig had teruggetrokken uit dit dorp, om een nieuwe verdedigingslijn op te zetten van Orlivka via Tonenke naar Berditsji. 

Gisteren meldden analisten van DeepState dat de Russische troepen in het westen en noordwesten van Avdiivka waren opgerukt en dat ze na Lastochkine ook Stepove en Sieverne hebben ingenomen.

Bron: Oekrajinska Pravda, ISW

    Geen opmerkingen: