donderdag 8 februari 2024

Russische 'zelfmoordacties' op zuidoever Dnipro

Het Russische leger verliest
dagelijks tussen de 50 en 80 soldaten op de zuidoever van de Dnipro in de provincie Cherson. Er is ook een tekort aan pantserwagens om mee aan te vallen en de dagelijkse aanvallen zijn afgenomen van tien tot vijftien naar drie of vier. Dat zei woordvoerder Natalja Hoemenjoek van de zuidelijke troepenmacht van het Oekraïense leger vanochtend. 

'We zien nu al langere tijd dat ze geen pantserwagens meer inzetten bij hun aanvallen. Ze zijn er teveel kwijtgeraakt. Daarom zetten ze nu alleen infanteristen in om ons aan te vallen', aldus Hoemenjoek. Zij veronderstelt dat het 'steeds moeilijker wordt voor de vijand om eenheden voor deze zelfmoordacties te formeren'.

Het Oekraïense leger heeft zelf een bescheiden aantal mariniers op de zuidoever van de Dnipro, waar ze inmiddels al enkele maanden stand houden bij de vernielde Antonivskibrug bij de stad Cherson in en bij het dorp Krinki tegenover een Russische overmacht. Het lukt de Russen maar niet om ze daar te verjagen. Voor de Oekraïense mariniers daar is het ook niet eenvoudig, want hun bevoorrading heeft plaats over de rivier.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: