donderdag 6 juli 2023

Zeker tien schuilkelders in Lviv bleken afgesloten

Tenminste tien schuilkelders waren afgelopen nacht niet toegankelijk tijdens de Russische raketaanval op de West-Oekraïense provincie Lviv. Dat zegt minister Ihor Klimenko van Binnenlandse Zaken. 'Schandalig. Er is zoveel aandacht voor geweest in de afgelopen weken en er zijn goede besluiten genomen. Nu is duidelijk dat bepaalde personen hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen.' De politie is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen. 

Dat veel schuilkelders afgesloten waren, bleek enkele weken geleden toen een vrouw en haar dochtertje om het leven kwamen bij een raketaanval op de hoofdstad Kyiv. Ze werden voor de gesloten ingang van een schuilkelder getroffen door brokstukken van een raket. In de dagen daarna zijn schuilkelders geïnspecteerd in het hele land, waarbij al bleek dat vele honderden schuilkelders afgesloten waren om daklozen te weren of dat ze niet geschikt waren om in te schuilen bij gevaar.

De raketaanval op de stad Lviv heeft intussen een vijfde slachtoffer geëist. Een vrouw werd door reddingswerkers uit het puin van een flatgebouw gehaald.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: