donderdag 6 juli 2023

'Raketaanval was meest verwoestende in Lviv'

De raketaanval van afgelopen nacht was de meest verwoestende aanval op burgerdoelen in de stad Lviv sinds het begin van de Russische invasie. Volgens militair gouverneur Maksim Kozitski zijn meer dan 30 woningen en 250 appartementen beschadigd, maar ook tien slaapverblijven voor binnenlandse vluchtelingen, een weeshuis, twee universiteiten en de school bij een sanatorium. Omdat een transformatorstation is vernield, zitten 150 huishoudens zonder stroom.

Er vielen vier doden, in leeftijd variërend van 21 tot 95 jaar. 'Het oudste slachtoffer was 95 jaar oud. Ze overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar dus niet het Russische terrorisme', aldus Kozitski. 'Tot nu toe is de dood van vier mensen bevestigd, maar hulpverleners zijn nog altijd bezig met het zoeken naar slachtoffers in het puin. Dat werk gaat door totdat we zekerheid hebben.' Van de 34 gewonden liggen er 13 in het ziekenhuis.

Bij het flatgebouw dat door een Russische kruisraket werd geraakt, is een schuilkelder. Militair gouverneur Kozitski heeft zich er van laten vergewissen dat de schuilplaats niet alleen open was ten tijde van de aanval, maar ook in goede staat. 'Maar van alle inwoners zochten er slechts vijf de schuilkelder op. Dat valt te betreuren.'

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: