woensdag 19 juli 2023

Brand militair terrein op Krim 'geslaagde operatie'

Kirilo Boedanov: 'Geslaagde operatie' op de Krim.
Oekraïne is verheugd over een 'geslaagde operatie' na de brand die woensdagmorgen uitbrak op een militair terrein op de door Rusland geannexeerde Krim. 'Op de bezette Krim is een geslaagde operatie uitgevoerd. De vijand verhult de omvang van de schade en het aantal slachtoffers', schrijft de chef van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, Kirilo Boedanov, op Telegram.

Wegens de brand moeten meer dan 2.000 burgers geëvacueerd worden, meldde de Russische gouverneur van het schiereiland, Sergej Aksjonov op Telegram. Volgens hem zijn er geen slachtoffers gevallen bij de brand. 'Geëvacueerde burgers krijgen steun, mensen in tijdelijke opvangcentra zullen al het nodige ontvangen', aldus de gouverneur.

'De inwoners van vier naburige dorpen van het militaire terrein in het district Kirovsky zullen tijdelijk worden geëvacueerd. Het gaat om meer dan 2.000 mensen', meldde hij eerder al op Telegram.
Twee Russische online media, Mash en Baza, die dicht bij de Russische veiligheidsdiensten staan, signaleerden dat sinds ruim twee uur ontploffingen te horen waren in de betrokken zone. Volgens Mash staat een munitiedepot in brand. De brand woedt inmiddels al zes uur.

Aksjonov liet zich niet uit over de oorzaak van de brand en zei enkel dat de autoriteiten die zullen vaststellen. Sinds het begin van het offensief tegen Oekraïne wordt de Krim regelmatig bestookt met onbemande vlieg- en vaartuigen. Maandag werd de brug van Kertsj - de Krimbrug - getroffen door een Oekraïense aanval.

Bron: AD

Geen opmerkingen: