zondag 16 juli 2023

Maljar: 'Escalatie aan front, vooral bij Koepjansk'

Er is sprake van een escalatie aan het front in het oosten van het land. Dat schrijft onderminister Hanna Maljar van Defensie op Telegram. 'Voor de tweede opeenvolgende dag valt de vijand aan bij Koepjansk in de provincie Charkiv. We verdedigen ons. Er wordt hard gevochten en de posities van beide partijen verschuiven voortdurend.'

Bij de stad Bachmoet gaat het beter, aldus Maljar. 'Er is elke dag terreinwinst op de zuidelijke flank, terwijl we op de noordelijke flank onze posities proberen we onze posities te behouden, ondanks aanvallen van de vijand.' Ook bij Avdiivka en Marinka vallen de Russen voortdurend aan, maar zonder succes. Het Oekraïense leger houdt hier stand.

In de richting van de bezette stad Berdjansk gaat het beter. Legerwoordvoerder Valeri Sjersjen meldt dat daar ruim een kilometer terreinwinst is geboekt, terwijl er hard wordt gevochten. Het leger voert ook verkenningsvluchten uit met drones en ruimt de landmijnen op die de Russen daar overvloedig hebben neergelegd om de opmars van de Oekraïense troepen daar te vertragen. Volgens Sjersjen is de situatie bij de eveneens bezette stad Melitopol onveranderd.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: