dinsdag 18 juli 2023

Inmiddels vijfde Wagner-konvooi in Wit-Rusland

Er blijven maar konvooien met huurlingen van Wagner in Wit-Rusland arriveren. Vandaag waren dat er twee, de eerste vanmorgen bestond uit tachtig voertuigen. Eind van de middag werd het tweede konvooi gesignaleerd door Belaroeski Hajoen, de onafhankelijke site met militair nieuws. 

Ditmaal ging het om tachtig tot honderd voertuigen: UAZ-452 busjes, pickups, personenwagens, trucks met oplegger, bussen en zelfs tankwagens met brandstoffen. Meestal voorzien van nummerborden van de 'volksrepubliek' LPR, in mindere mate van die andere 'volksrepubliek' DPR en ook wel Russische nummerplaten.

Net als eerder werd ook dit inmiddels vijfde konvooi met Wagner-huurlingen geëscorteerd door de Wit-Russische politie naar het tentenkamp van Wagner bij het dorp Tsel. Huurlingen van Wagner zeggen dat hun kampement in het Russische district Krasnodar Kraj per 1 augustus ophoudt te bestaan.

Het is nog onduidelijk wat de manschappen van Wagner in Wit-Rusland gaan doen. Een week geleden zei de Wit-Russische minister van Defensie dat er een 'uitwisseling van ervaringen' plaats gaat vinden met het WIt-Russische leger. Sinds afgelopen vrijdag zouden huurlingen bij de plaats Asipovici begonnen zijn met het trainen van Wit-Russische militairen.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: